Fra helt til skurk

saxgrenVM1

Af Henrik Saxgren

De kommende 32 dage vil der blive skrevet nye anekdoter ind i fodboldhistorien. Nogle vil glorificere spillere, andre vil smadre spilleres renommé. Det er hårde domme, der vil blive fældet og de vil forfølge spillerne langt ud over deres karriere.

I dag glemmes det ofte, at det var den senere så udskældte Jesper Olsen (efter hans aflevering til spanske Butragueno i Mexico 1986), der plantede den første spire til Danmarks fantastiske slutrundeserie i 80’erne og begyndelsen af 90’erne.

Rejsen mod EM i Frankrig i 1984 begyndte nemlig i Idrætsparken den 22. sept. 1982, da Jesper Olsen afdriblede hele det engelske forsvar og scorede mod Peter Shilton få minutter før tid – til slutresultatet 2-2 i EM-kvalifikationen.
Pointdelingen mod England var det første markante (betydende) resultat under Sepp Pionteks (og Kaj Johansens) ledelse og ’fædrene’ var – med rette – stolte af knægten…

Når der var landskamp i Idrætsparken kom jeg ind ved at akkreditere mig som fotograf for Socialistisk Dagblad – selv om vi ikke havde nogen sportsredaktion.

Foto: © Henrik Saxgren, 1982.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s