Tyskland v Portugal (18:00/DR1/ARD)

181_8408569046_9695_n

Det er to af de helt store europæiske fodboldnationer, der i aften tørner sammen i Gruppe G. Tyskland stiller som altid med et stærkt hold, og tyskerne må tilskrives gode muligheder for at hente landets fjerde VM-titel. Portugal når næppe helt så langt, men med Cristiano Ronaldo på holdet er alt muligt for portugiserne.

VMFODBOLD.DK kommentator: Thor Martin Jensen.

48 kommentarer til “Tyskland v Portugal (18:00/DR1/ARD)

 • En kort status på de to kombattanter:

  Portugal:
  Der er stadig tvivl om Cristiano Ronaldos tilstand, efter at han haltede ud af torsdagens træning blot en dag efter hans overbevisende comeback mod Irland. Real Madrid-kongen gik fra banen med en deprimeret mine og en ispose på venstre knæ, hvilket tyder på, at hans skade endnu ikke er fuldt helet. Han har haft en del knæ- og lårproblemer i opvarmningen til turneringen og missede to venskabskampe.

  Portugals spillere og trænerstab insisterer dog på, at der ikke er noget at bekymre sig om, men uanset må situationen være yderst bekymrende for manager Paulo Bento. Lad os være ærlige, Portugals succés står og falder med en Ronaldo i topform, både fysisk og mentalt. Det er okay at være en et en-mands-hold mod mindre hold, men mod Tysklands stærke kollektiv? …Nej!

  Tyskland:
  Tysklands trænger Joachim Low står måske med endnu større problemer, da Borussia Dortmund midtbanespiller Marco Reus pådrog sig en ankelskade i holdets sidste opvarmningskamp, og han er ude af hele VM. Tyskland stiller med et fremragende hold, men alligevel er det åbenlyst, at de mangler afsluttere af højeste klasse. Især nu, hvor Marco Reus er ude. Han er normalt den centrale kreatør frem ad banen. Miroslav Klose har toppet og Lukas Poldolski har (ligesom Bendtner) haft et fjumreår i Arsenal. Sidste status er, at resten af holdet er fit-for-fight, også Arsenals Mesut Özil, der ellers har været drillet af småskader tidligere på sæsonen.

  Sidste 3 indbyrdes opgør endte således:
  Germany 1 (Gomez) Portugal 0, Euro Championships, June 2012

  Portugal 2(Gomes, Postiga) Germany 3 (Schweinsteiger, Klose, Ballack), Euro Championships, June 2008

  Germany 3 (Schweinsteiger 2, Petit og) Portugal 1 (Gomes), World Cup, July 2006

  Tyskland må siges at være klar favorit i dette opgør. Vi ses kl. 18 til god musik og masser af mål fra både Portugal og Tyskland.

 • Vi må formode, at Cristiano har sovet nervøst i nat. De største stjerner er i den grad tjekket ind i Brasilien. Ronaldo har hidtil kun scoret to mål på i alt 48 forsøg ved VM.

 • Jeg er blevet opfordret til at blande musikanbefalinger og fodboldanalyse. I kan derfor se frem til en virtuos blanding af musikalske perler fra Tyskland og Portugal, både nyt og gammelt. Portugisisk støjrock, tilskuer larm og kommentatorer er for nogle en lidt for hidsig blanding, så jeg vil afslutningsvis samle alle sangene i en playliste, som I kan nyde efter kampen.

  Jeg afholder mig dog fra at spille ‘romantic songs’ eller Sade, som Christiano ellers hovedsageligt ynder at fyre op for.

  Og Mesut Ôzils playliste med “turkish music and Hip Hop” kommer heller ikke i spil i aften.

 • Her er de 22 spillere, som løber ind på Arena Fonte Nova i Salvador kl. 18. Det er 26 grader, let vind, 79% luftfugtighed og let skyet – altså en usædvanlig lummer stemning, hvilket normalt passer tyskerne glimrende (pun intended).

  Bemærk jer, at Tyskland starter uden “de polske håndværkere” , Podolski og Klose.

  Portugal i stærkeste opstilling. Ganske vist er de offensive kapaciteter, hvis man ser bort fra Ronaldo, rimelig has-been. Firebackkæden med Alves, Pepe, Veloso, Coentrao er på papiret blandt VMs bedste.

 • Ganske vist gik Klinsmann af som træner for Tyskland efter VM-skuffelsen i 2006, men det er ikke kun hans optimistiske spillestil, som lever videre. Det gør de tætsiddende, velstrøgede og opknappede skjorter hos trænerstaben også. Man må virkelig sige, at historien har lært tyskerne, at går man velklædt ind til kampen, er det ikke helt så slemt at tabe.

 • Tyskland spiller uden en decideret angriber. Guardiola er ved at genskrive den tyske fodboldbibel.

 • Aftenens kamp er Tysklands nummer 100 i VM-regi. Det er rekord. Vundet: 60 Uafgjort: 20 Tabt: 19

  Første kamp var i 1934 mod Belgien, og den vandt Die Mannschaft 5-2. Lad os håbe, at de gør det igen i aften, så har jeg meldt klart flag. Kom så Tyskland!

 • Lidt ordentlig musik fra de to nationer til at overdøve de tonedøve fodboldspillere.

  Tyskland:

  Portugal:

 • Nervøs tysk start. Portugal har stillet sig højt på banen. Tyskland får et åbent skud på mål. Det er ikke så lidt af en omgang indianer-fodbold. Keisar Franz would not approve.

 • Korrekt straffe til Tyskland. Thomas Müller sætter den sikkert ind, som han også gjorde ved tyskernes åbningskamp i 2010. Maskinen er i gang!

 • De to hold sætter højt tempo. Lad os håbe, at dommeren giver dem en vandpause undervejs, ellers bliver det svært at holde dampen oppe i 90 minutter.

  Og så tager vi lige noget fremragende portugisisk syrerock

 • I to dage har tyskerne stået op og forberedt sig som om de skulle spille kamp kl. 13 (Salvador tid). Noget de kalder ‘spil simulation’. Det er en sindsygt ‘tysk’ ting at gøre!!!

 • Dette var i øvrigt Thomas Müllers VM-scoring nummer 6 i 7 kampe. Das ist sehr weltklasse!

 • Nani med et Roberto Baggio-agtigt bananskud fra distancen. Han scorer ikke. Det gør Nani nemlig sjældent, og kun når Ronaldo giver ham lov.

 • Mesut og Mario er efterhånden ved at have spillet sig varme, og der kom scoringen. Det her kan blive en rigtig lang aften for Portugal og Ronaldo.

 • Mats Hummels på tavlen. Det kan blive rigtigt sjovt for Tyskland, når de bagerste høje folk også har overskud til at komme med helt frem på dødbolde.

 • Portugal har lige haft, hvad der burde have været omsat til, tre skud på mål. Nogle ville sige, at kampen stadig var åben, men helt ærligt, Portugal har hverken held eller skarphed til at være med her.

 • Pepe ryger ud efter en hovedløs svinestreg. Det kunne han da have sagt sig selv, før han bookede billetten til Brasilien. Idiot!

 • Man siger ofte, at mange professionelle fodboldspillere havde været kriminelle, hvis de ikke havde haft fodbolden. Jeg tør slet ikke tænke på, hvad Pepe havde været….

 • Kunne Sepp Blater ikke have flyttet solen lidt? De skygger er jo vanvittige at se på.

 • Vi skulle ikke bruge mere end 45 minutter til at konkludere, at Portugal ikke skal spille med om VM-trofæet i år.

  Heldigvis er musikscenen i Portugal lige nu ret så optur!

 • Tyskland har spillet godt, meeen er sandheden ikke nærmere, at Portugal lige har spillet den mest elendige halvleg i VM hidtil? De har jo faktisk haft chancer til 2-3 scoringer.

 • “Football is a simple game. Twenty-two men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans always win.” – Gary Lineker

  Hamrende sjovt citat, som alles fædre ynder at citere, men nu er det 24 år siden Tyskland sidste vandt VM. Citatets holdbarhedsdato udløber, hvis ikke The Eagles vinder i år.

 • Nu skal vi have Mesut og Mario på måltavlen. Sikke dog en cool midtbane-duo!

  I øvrigt held vildt så lidt Mario Götze ligner en, der hedder ‘Mario’. Nærmere Tobias oder Dieter.

 • Hvis du synes Portugal er elendige, så husk på, at Danmark havde været 25% elendigere, hvis de havde været med….

 • Jeg fyrer op for Paul Kalkbrenner og åbner en øl mere. Berliner-stemning her i Oslo.

 • Ronaldo i Ronaldo-positur. Ronaldo sparker i muren. Ronaldo beholder trøjen på.

 • Nu kommer jeg lige med en cliché; Portugal er deres egen værste fjende i dag. Tyskland har ikke spillet genialt, Portugal har spillet snotdumt!

 • THOMAS MÛLLER!!!!!!

  Ja ja. Messi, Benzema, Neymar, Robben… I fortsætter bare jeres lille konkurrence. Thomas Müller er i en klasse for sig ved dette VM. Han ER den spids som Tyskland så ud til at mangle.

 • Lige så meget som jeg hadede det tyske landshold i 90’erne, lige så meget elsker jeg dem nu. Maskinfodbolden er død. Længe leve ‘eftertænksom tysk samba-fodbold’!

 • Jeg er komfortabel nok med min seksualitet til at smide det her tweet ind 5 gange:

 • Perfekt dag for Tyskland. Perfekt dag for Joachim Löw. Fantastisk Tyskland!

  Jeg håber, at der var mindst 1, som læste med derude.

 • Tak til Thor for en forrygende dækning af denne spændende fodboldkamp! Jeg håber at vi ses undervejs til flere af kampene og måske endda som kommentator igen i finalerunden! 🙂

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s