17-årig studerende fra Kokkedal verdensmester i FIFA Interactive

masi

Danmark har fået en ny verdensmester. Den 17-årige Mohamad Al-Bacha fra Kokkedal – der ses yderst til højre på fotoet – overraskede i nat alle og tog sejren til Fifa Interactive World Cup i New York.

– At vinde konkurrencen gør mig mundlam, siger den nykårede mester i fodboldspillet Fifa til turneringens officielle hjemmeside.

– Jeg har virkelig arbejdet på min præstation og har været fuldstændig dedikeret til at spille det bedste, jeg kunne her i New York.

Det har været lidt af et nåleøje for den danske teenager overhovedet at komme med i turneringen. Flere end 2,3 millioner Fifa-spillere prøvede at kvalificere sig på nettet, men kun 32 af dem kom med til New York, hvor konkurrencen blev afholdt for 12. gang.

Her har “Bacha”, som han hedder i Fifa, kæmpet sig frem mod semifinalen og finalen i nat, hvor han først besejrede svenske Ivan Lapanje og så britten Sean Allen.

Prisen er på 20.000 dollars, som han fik overrakt af den spanske fodboldstjerne David Villa, der var med til at vinde EM i 2008 og VM i 2010.

Villa er fuld af beundring for den danske spiller – også selvom det er på skærmen og ikke på grønsværen, at Bacha dyrker sin sport.

– Det har været en kæmpe øjenåbner for mig at opleve det høje niveau i konkurrencen. Professionalismen og den mentale styrke i finalen er fuldstændig ligesom i det rigtige VM, siger David Villa, som ønsker Bacha til lykke.

– Han spillede en fantastisk kamp i aften og viste ægte passion for fodbolden.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s