Uruguay v Costa Rica [21:00/DR1/ARD]

Gruppe D ligner på forhånd en af de mest interessante af de indledende grupper ved VM i fodbold. I aften mødes Uruguay og Costa Rica i en kamp, som ingen af holdene har råd til at tabe. Uruguay skabte historie ved at vinde, da der senest blev holdt VM i Brasilien – i 1950. Skal de have en chance for at skabe en lignende overraskelse, er en sejr over Costa Rica i hvert fald påkrævet. Mellemamerikanerne stiller blandt andre op med VMs eneste superligaspiller, FC Københavns Cristian Bolaños.

VMFODBOLD.DK blog kommentator: Perry MacLeod Jensen.

Hash tags: #vmdk, #vmfodbold, #uru (flag), #cos (flag), #urudk, #coldk

Husk at følge VMFODBOLD.DK på Twitter @vmfodbold.

78 kommentarer til “Uruguay v Costa Rica [21:00/DR1/ARD]

 • God aften og velkommen til den første af aftenens to kampe i gruppe D. Første gang jeg blev opmærksom på Uruguays landshold, var da de tabte 1-2 Danmark den 1. juni 2002 i Ulsan, til VM slutrunden i Japan og Sydkorea. Dengang var Danmark favoritter, og man talte om muligheden for at gentage 6-1 succesen fra Mexico ’86. Jeg så kampen på et aflastningshjem i Sydsjælland. Det var et forfærdeligt sted. Jeg skulle være på hjemmet i 3 weekender, som en prøve for at se om det var noget for mig. Inden jeg skulle af sted på min sidste weekend, gemte jeg mig for de voksne, i håb om at hvis de ikke kunne finde mig, slap jeg for at tage af sted. Den gik selvfølgelig ikke, og sidst på weekenden låste jeg mig inde på badeværelset, og græd nogle sjældne tårer på grund af hjemve.

  Heldigvis kom jeg aldrig tilbage på badeværelset, og meget har ændret sig siden. Uruguay ligger i dag nummer 7 på FIFA/Coca-Cola verdensranglisten, hvor Danmark nu ligger nummer 23, og den tid hvor vores to angribere henholdsvis scorede for Feyenoord i UEFA-Cup-finalen mod Borussia Dortmund, og den anden spillede for Schalke 04 og blev topscorer i Bundesligaen, er nu blevet afløst af Martin Braithwaite-når-Bendtner-ikke-er-på-tænkepause-tiden.

  Costa-Rica er med til VM for fjerde gang. De var ikke med i 2010, fordi de tabte deres play-off kamp netop mod aftenens modstander. I kvalifikationen har de vundet alle deres kampe på hjemmebane, men har også sat point til i samtlige udebanekampe. Costa-Rica er nummer 34 FIFA/Coca-Cola verdensranglisten.

 • ANMELDELSE AF DE TO NATIONALMELODIER:

  ’Orientales, la Patria o la Tumba’ (Orientals, the Fatherland or the Grave)

  Der er meget på spil i Uruguays nationalmelodi. Den lange instrumentale intro er spetakulær og sætter en god og munter stemning. Inden det første vers når sangen et ret massivt klimaks, og derfor overraskede det mig, da vokalen satte ind. Selvfølgelig kommer man ikke uden om den march-stemningen, der præger langt størstedelen af alle nationalmelodier, og teksten handler også om at slås for frihed. Det har været Uruguays national melodi siden den 8. juli 1833, og er skrevet af Francisco Acuña de Figueroa, der også har skrevet Paraguays nationalmelodi.

  Karakter: 4,5/6

  ’Noble patria, tu hermosa bandera’ (Noble Homeland, Your Beautiful Flag)

  Costa Ricas nationalmelodi er hel simpel. Ingen musikalske spisfindigheder, der fanger den berusede fodboldtilskuers opmærksomhed. Teksten er totalt straight forward, og kunne i og for sige være nationalmelodi for hvilket som helst land. Melodien af Manuel María Gutiérrez blev Costa Ricas nationalmelodi i 1853, men teksten af José María Zeledón Brenes blev først tilføjet i 1900.

  Karakter: 2,5/6

 • Jeg kender desværre ikke noget musik fra Uruguay eller Costa Rica. Derfor fejre vil jeg fejre værtsnationen med Caetano Velosos mesterlige debutalbum fra 1967, som jeg syntes er det bedste album, fra Tropicália-bølgen: Den brasilanske musikrevolution.

 • Nu jeg er igang med Tropicália, får i også en fra Beck. Her i et Mario C remix fra 2011, med gæstevokal af Seu Jorge, som er mest kendt som ham der spiller David Bowie sange på brasilansk i Wes Andersons The Aquatic Life with Steve Zissou.

 • I stedet for en god og dybdegående studiesnak, vælger DR 1 at sende Danmarks Bedste Bonderøv, imellem Columbia-Grækenland og Uruguay-Costa Rica. Heldigvis er der massere af Peter Møller, Morten Wieghorst, Mads Junker og Glen på DR 3!

  • Det er godt nok dårlig programming. Men man kan bare tage et kig på DR’s bestyrelse for at finde ud af hvorfor det er sådan. VM er en international fest. De burde vise internationale nyheder eller dokumentar programmer om nogle af de lande som vi møder til verdens største fest. Så sender de sådan noget bras. Suk. Se evt. kampen på ARD i HD. De har også kun én kommentator i Tyskland. Ikke to der taler i munden på hinanden.

   • TV 2 gjorde det sammen igår, imellem deres to kampe. Her viste de et kort Le Mans studie, i mellem Spanien-Holland og Chile-Australien.
    Det er desværre ikke hipt med et fjernsyn her i Istedgade, så kampen bliver set via et live-stream på DR’s hjemmeside. Desuden taler jeg heller ikke tysk.

   • Le Mans er dog også en international begivenhed. Og ikke en fejring af bonderøvskulturen. (Som man passende kan gøre i så mange andre sammenhænge).

   • Det var så netop en fejring af bonderøvskulturen igår, da 90% af indholdet var fra dansker-lejren. (Undskyld Mads Christensen)

   • I Danmarks bedste bonderøv flytter de halmballer til tonerne af Avicii.

 • I fodbold app’en Forza kan man stemme på hvordan man tror kampen ender. Indtil videre ser resultatet sådan ud:

  1 Uruguay: 86% – 31.025 stemmer
  X Uafgjort: 5% – 1.839 stemmer
  2 Costa Rica 9% – 3.225 stemmer

  Det er også spændende at kigge på odds, for hvem der vinder VM. Inden kampen igår, lå Spanien omkring odds 4. Idag er de hos Bet365 på odds 13. Ligeledes er Holland gået fra odds 30 til odds 13. (Tag højde for at gårsdagens odds, udelukkende er baseret på min hukommelse.)

  En VM-pokal til Uruguay 26 gange penge igen, imens Costa Rica er den absolutte sorte Per med et odds på 2501. Til sammenligning ligger Algeriet og Iran til odds 1501 og Australien og Honduras til odds 2001.

 • Kampen bliver spillet på Estádio Plácido Aderaldo Castelo i Fortaleza, og kan rumme 67.037 tilskuere. Stadionet blev opført i 1973, og har fået en mindre renovering og var i brug til 3 kampe under Confederations Cup, med semi-finalen mellem Spanien og Italien som højdepunktet. På tirsdag tager Brasilien imod Mexico på dette stadion, og 1/8-finale imellem Holland og Kroatien, samt kvartfinale imellem Columbia og Italien, vil også blive spillet på dette stadion.

  Efter renoveringen har der også været store koncerter på stadion med blandt andre Elton John, Beyoncé og Sir Paul, der spillede et 38 nummeres set!

  http://www.setlist.fm/setlist/paul-mccartney/2013/estadio-governador-placido-castelo-castelao-fortaleza-brazil-63d87673.html

 • Startopstillinger:

  Uruguay:
  1. F. Muslera
  16. M. Pereira
  2. D. Lugano
  3. D. Godin
  22. M. Cáceres
  11. C. Stuani
  17. E. Arévalo
  5. W. Gargano
  7. C. Rodrígu
  10. D. Forlan
  21. E. Cavani

  Costa Rica:
  1. K. Navas
  16. C. Gamboa
  6. Ó Duarte
  3. G. González
  4. M. Umaña
  15. J. Diaz
  5. C. Borges
  10. B. Ruiz
  7. VMs eneste superliga-spiller
  17. Y. Tejeda
  9. Campbell

  Det ser ud til at blive en kamp uden bid i, eftersom Suarez er ude med en skade. Til gengæld for vi et kært gensyn med gode gamle Diego Forlán, der altid er farlig, med mindre han spiller i en rød Man Utd trøje.
  I Uruguay er Cavani mindst lige så stor som Suarez, og ved denne slutrunde skal han vise Laurent Blanc at han ikke blot skal være PSG’s Neymar, men at han er en stjerne på niveau med Zlatan.

 • Felix Brych fra Tyskland er dommer. Det skulle gerne betyde at vi kan se frem til en fornuftig dommerpræstation.

 • 5 minutter spillet. Costa Rica er helt med, og er gode til at bryde Uruguays opspil.

 • Diego Forlan får næsten en kæmpe chance, ved en dårlig clearing af Costa Ricas forsvar. Disse fejl skal de virkelig passe på med.

 • Spektakulær situation ved Costa Ricas første hjørnespark. En Costa Ricaner skubber en Uruguaysk forsvarsspiller i ryggen, der flår armene i vejret, og dermed har hånd på bolden.

 • Uruguay scorer, men målet bliver annulleret på en korrekt off-side. Godt med en kompetent dommer!

 • Cavani laver en gigantisk skævert, på en chance der bare skal scores på! Zlatan fryder sig…

 • Halvvejs i første halvleg. Uruguay er ikke ligeså gode som forventet, men får mere og mere overtag.

 • 1-0! En Uruguay spiller bliver væltet i straffesparksfeltet, og Cavani banker det efterfølgende straffespark ind i nettet.
  Synd for Costa Rica, efter en meget fin start.

 • Glimrende huk af Campbell! Costa Rica er overhoved ikke ude af denne kamp, og hvis den bold havde siddet 2 meter bedre, havde det været årets mål.

 • Endnu en god chance til Costa Rica, der har siddet på kampen siden Cavanis 1-0 mål.

 • Uruguays første VM-halvleg har ikke været imponerende. For deres skyld kan man håbe at de spiller bedre, når de ikke er storfavoritter.
  Alligevel er Bet365’s odds på Uruguay-guld nu faldet til 23 imod 26, som det var inden kampen.

 • Costa Rica endnu engang tætte på efter et hjørnespark. Uruguay skal passe på ikke at tabe point.

 • Så er der halvleg. Jeg ryger en smøg og henter en cola nede på hjørnet. I mellemtiden kan i nyde brasiliansk/tyske Karina Buhr, der spillede en glimrende koncert på Roskilde i 2011.

 • Glen er glimrende som tv-ekspert! Lige nu er han sammen med Niels Christian Frederiksen DR’s bedste spillere. Henrik Liniger bør holde sig til sportsgrene, hvor seerne skal lære reglerne.

  • Igår bestemte Jess Thorup at dagens adjektiv var super. Idag er det åbenbart glimrende…

 • Lige nu er scoringssnittet per kamp 3,45. Det skal nok falde til England-Italien, så lad os håbe på en god anden halvleg.

 • Endnu en kæmpechance til Costa Rica. Bolanos har været særdeles effektiv til at sparke dødbolde.

 • Uruguay kommer for en gangs skyld til en chance. Cavani med et godt langskud.

 • 1-1!!!!! Campbell udligner fortjent for Costa Rica, og fejre det med en jubelscene, der næppe bliver overgået i løbet af denne slutrunde. Nu bliver det en spændende kamp!

 • Gooooooooool!!!! 1-2!!!! Duarte scorer på hovedstad efter endnu et godt frispark fra Bolanos.

 • Hvis det her resultat holder, skal Uruguay vinde over både Italien og England. Oddset for at Uruguay vinder VM er nu 41.

 • To gode chancer til Uruguay. Er det nu at Costa Rica for alvor bliver presset i bund?

 • Uruguay har nu for alvor indset at de er på vej ud af VM med dette resultat, og skruer op for presset. Suarez må virkelig ikke være spilleklar, eftersom han endnu ikke er skiftet ind.

 • Nu begynder Costa Ricanerne at få krampe. Det leverer en solid mandfolke indsats, der forhåbentlig ender med et stort resultat! Uruguays dårlige indsats viser tværtimod at alle hold er svære til VM, og man skal være på 100%, for at vinde over selv de største underdogs. VM-feberen koger!

 • De costa ricanske spilleres agenter kommer på arbejde nu! Costa Rica betyder den rige kyst, og efter sommerens transfervindue vil det navn aldrig have givet mere mening.

 • Nedturen er total for Uruguay. Rødt kort til Pereira, efter en svinestreg der skal holde ham ude af resten af slutrunden.

 • SLUT! 1-3!!!
  Efter en sløj første halvleg, blev det her en af de bedste VM-kampe. Magien lever og feberen raser.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s